
Ülkemizin tüm bölgesinde birçok ilin mutfağından eksik olmayan mantının elbette Kütahya mutfağında olmamasını bekleyemezdik. Kütahya yöresel yemekleri arasında özel bir yere sahip olan sini mantısı öğlen ve akşam yemeklerinde tercih edilen yiyeceklerden biridir.
Yemeye kıyamayacağınız güzellikteki görüntüsü ve enfes tadıyla hem göze hem de mideye hitap eden Kütahya sini mantısı yeşil mercimekli ve kıymalı olmak üzere iki farklı türde yapılıyor. Tepsiye özenle dizilen hamurlar, üzerine tereyağı gezdirildikten sonra servis ediliyor.
Hamurunun şekli itibariyle diğer yörelerdeki mantılardan ayrışan Kütahya sini mantısı tadıyla da size farklı bir mantı yeme alışkanlığı sunacaktır. Şehir merkezinde bazı restoranlarda bulabileceğiniz sini mantısına Kütahya gezinizde bir kere şans vermenizi tavsiye ederiz. Eminiz beğeneceksiniz!



